yumurtasız lor tatlısı, 30 dakika


Yumurtasız lor tatlısı; başta yağsız lor peyniri, süt, tereyağı ve irmikle yapılır. Tatlının hamuru karbonatla kabartılır ve pişirilen lor tatlısına ılık şerbeti verilir. Yumurtasız lor tatlısı yapmak için, işin ustası olunması gerekmez. Malzemeler az geldi, çok geldi meselesi olmaz. Önemli olan tarifime uyun yeter, gerisini yaptığınız lor tatlısını yerken farkedersiniz. Tarifte anlatıldığı gibi, tatlı malzemelerini hazırladıktan sonra; karıştırılmış bütün malzemeleri bir tepsi içinde iki saat dinlendirmenizdir. Diğer bir ayrıntı ise, tatlının bütün malzemeleri mutfak robotunda yüksek hızda karıştırılmasıdır. Malzemeleri robotta karıştırmanın sebebi; lorun pütürlü olmaması ve karbonatın iyice dağılmasının sağlanmasıdır. Malzemelerinizi karıştırdıktan sonra 28 veya 30 santimlik yağlanmış fırın tepsisi kullanmanız gerekir.

Yumurtasız lor tatlısı nasıl yapılır: 400 gr. şeker,  500 ml. su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayın ve ılımaya bırakın. Fırın tepsisini katı yağı ile yağlayın ve beklemeye alın. Mutfak robotunuzun içine 250 gr. lor, 300 gr. irmik, 170 gr. toz şeker, 200 ml. lik kutu süt, 30 gr. eritilmiş tereyağı, 4 gr. yani, bir çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonatı koyun. Robotunuzu çalıştırın ve karışımı güzelce parçalasın. Peşinden karışımı yağladığınız tepsiye dökün ve üzerini düzleştirdikten sonra bir yerde 2 saat bekletin. İki saat beklemiş tepsinizi alın, önceden 180°C dereceye ısıttığınız fırına sürün. Tepsiyi 30 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarın ve üzerine ılık şerbeti dökün. Tatlınız soğuduktan sonra elinize bir bıçak alın, bıçağı suya daldırıp çıkararak tatlınızı istediğiniz gibi dilimleyin. Afiyet olsun. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

baş eti kıyması